Aproape şase mii de persoane aflate în categorii vulnerabile au depus solicitări pentru primirea de tichete sociale de Paşte, în cadrul programului demarat de Primăria Slatina.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Slatina, este vorba despre 5.765 cerei depuse la unul dintre cele zece puncte stabilite în municipiu, până la 28 februarie.

În perioada următoare, reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială vor analiza fiecare cerere în parte şi vor stabili care sunt solicitanţii care îndeplinesc condiţiile de acordare de tichete sociale.

Beneficiari ai acestei măsuri sunt: persoane cu handicap grav sau accentuat și respectiv, pensionari – fără a se ţine seama de vârstă și tipul de pensie, dar ale căror drepturi obținute din pensie sau, după caz, din pensii și/sau venituri nete cumulate, sunt cel mult egale cu 1.200 lei/lună.

Tichetele sociale, în valoare de 100 lei, vor putea fi utilizate pentru achiziţionarea de produse alimentare, produse de curățenie și igienă corporală sau a locuinței, produse farmaceutice, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte.

Aceste tichete sociale se acordă de două ori pe an: cu ocazia sărbătorilor de Crăciun şi de Paşte. Tichetele sociale (100 lei/sărbătoare/beneficiar) vor fi  primite de beneficiari direct la domiciliu, prin intermediul Poștei Române.