Cele peste o mie de gospodării din comuna Brâncoveni vor fi racordate la reţeau de alimentare cu apă, lucrările din cadrul unui proiect finanţat prin PNDL urmând să înceapă vineri.

Primarul din Brâncoveni, Ion Cheroiu, a declarat că este vorba despre o reţea în lungime de 22 de kilometri, fiind prima amenajare a sistemului de alimentare cu apă din localitate.

„Pe 1 martie, începem lucrările pentru prima amenajare a sistemului de alimentare cu apă din comuna Brâncoveni cu toate satele. Este vorba despre proiectul finanţat prin PNDL, 22 de kilometri de reţea. Beneficiază de acest proiect 1.050 de familii. Se vor face, practic, 1.032 de branşări”, a declarat Cheroiu.

Tot prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), în comuna Brâncoveni, se reabilitează două grădiniţe şi dispensarul.

„Mai sunt trei obiective, tot pe PNDL, două grădiniţe şi dispensarul. În cazul acestora, 80-90% sunt deja construite. S-a putut lucra şi în sezonul rece şi de aceea”, a explicat primarul.

Cheroiu a declarat că îşi doreşte ca, după finalizarea investiţiei, medici specialişti să vină, săptămânal, la dispensarul din comună, astfel încât oamenii să nu mai fie nevoiţi să meargă la o unitate medicală din oraş pentru bolile cronice.

„Mi-aş dori tare mult ca, la nivelul comunei Brâncoveni, să reuşim să ducem şi medici specialişti, în momentul în care vom renova dispensarul. Vrem să funcţioneze ori ca un centru de permanenţă ori, în fiecare săptămână, câte un doctor specialist să vină câteva ore, dând posibilitatea astfel brâncovenilor să nu mai facă naveta la Slatina sau în alt oraş, ci să vină medicul la ei acasă”, a mai declarat Ion Cheroiu.

Articolul precedentMotivele TĂRĂGĂNĂRII unui dosar cu prejudiciu de peste 5 milioane lei: rejudecare, reunire, disjungere şi amânare
Articolul următorDECIZIE în cazul foştilor angajaţi ai Fiscului din Olt, trimişi în judecată de DNA pentru fapte de corupţie