Fabrica de țevi TMK Artrom Slatina a organizat astăzi un tur interactiv, în cadrul căruia vizitatorii au descoperit cum, dintr-o bară de oțel brut, se fac țevi de înaltă precizie. Conducerea companiei a anunțat că investițiile în tehnologie au permis cucerirea de noi piețe, in care clienții primesc în termene scurte exact produsele de care au nevoie, nu țevi standard.

„How it’s made” este evenimentul în cadrul căruia fabrica de țevi TMK Artrom din Slatina a arătat cum o uzină cu rădăcini în perioada comunistă a devenit un jucător important în lume pe un domeniu de nișă, cel al țevilor industriale. „Produsele noastre nu fac parte din gama țevilor generale, nu sunt produse care merg în lumea petrolului sau pe care le vedem în mod obișnuit ca atare. Țevile industriale reprezintă un domeniu de nișă, ele reprezintă 20% din piața mondială a țevilor fără sudură și sunt folosite pentru a produce alte obiecte.

”, a spus Adrian Popescu, Președinte-director general TMK-ARTROM, Divizia Europeană

Țevile care ies pe poarta fabricii de la Slatina sunt folosite în producția de automobile, camioane, utilaje, trenuri de mare viteză, în echipamente hidraulice, macarale, la construcția de poduri și chiar în aparatele foto. Cu o diversitate de produse, realizate în funcție de cererile clienților și nu după anumite standarde, fabrica din Slatina este un jucător important pe piața mondială de țevi industriale. „Producția TMK Artrom reprezintă 16% din consumul de țevi industriale al Europei, 5% din consumul de țevi industriale al Americii de Nord, ceea ce înseamnă că suntem un jucător relevant.

Astăzi, compania noastră gestionează peste 600 de clienți în întreaga lume, din care 400 de clienți care facturează în mod activ pe lună, nu mereu aceiași. Producția noastră merge în 37 de țări, toate cu un nivel de industrializare foarte ridicat”, a mai spus Adrian Popescu.

Fabrica din Slatina are 1.500 de angajați și planuri să se extindă, pentru ca în următorii ani să folosească întreaga cantitate de oțel produsă în uzina de la Reșița pe care o deține în producția de țevi premium.

Articolul precedentCannabis crescut „indoor“ de un tânăr din Caracal. Ce măsură au luat procurorii DIICOT şi poliţiştii – VIDEO
Articolul următorDecizie a judecătorilor în cazul tinerilor care cultivau cannabis, la Caracal