Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a decis, joi, să prelungească derogarea societăţii TMK Artrom de la sancţiunile prevăzute pentru societăţile cu capital rusesc. Derogarea este valabilă până pe 30 iunie şi vine în aceeaşi zi în care sute de angajaţi ai societăţii protestează în faţa Guvernului.

Sindicaliştii speră ca, până la expirarea acestei prelungiri a derogării, Guvernul României să vină cu o Ordonanţă de Urgenţă, care să reglementeze situaţia societăţii care are o importantă facilitate de producţie în Slatina.

Decizia anterioară de derogare de la decizia de sancţionare a societăţilor cu capital rusesc fusese emisă de ANAF, în luna aprilie, pentru 90 de zile.

Derogarea permite societăţii să facă, printre altele, importuri şi achiziţii necesare pentru activitatea economică.

TMK Artrom avea conturile blocate ca urmare a sancţiunilor impuse Rusiei şi oamenilor de afaceri apropiaţi Kremlinului. Printre aceştia se numără patronul TMK, Dimitri Aleksandrovici Pumpianski, care între timp ar fi cedat acţiunile.

Joi, aproximativ 300 de angajaţi ai TMK Slatina au protestat, în faţa Guvernului României.

Sursa: Realitatea de Olt

Articolul precedentCod galben de instabilitate atmosferică. Unde se întâmplă
Articolul următorRomânia ultimilor ani, între dezinformarea COVID şi propaganda de război. Cum să distingem între informaţiile false şi cele verificate