Specialiştii DSVSA Olt au finalizat controalele în gospodăriile din alte trei localităţi aflate în zona de supraveghere, după confirmarea unui al doilea focar de pestă porcină africană, în judeţul Teleorman.

Directorul Direcţie Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Olt, Veronel Bolborea, a declarat că nici în aceste cazuri nu s-a confirmat vreun caz de boală sau mortalitate. Inspectorii sanitari veterinari au verificat porcii din 486 de gospodării din localităţile Seaca, Mihăeşti şi Văleni. Este vorba despre peste 1.800 de exemplare.

„Am verificat toate gospodăriile din zona de supraveghere şi nu s-a confirmat niciun caz de boală sau de mortalitate. Continuăm monitorizarea, conform programului. Colaborăm cu reprezentanţii Poliţiei şi Jandarmeriei, care sunt şi membri în Centrul Local pentru Combaterea Bolilor, care ne oferă sprijin”, a declarat Bolborea.

Mai multe filtre au fost instituite de poliţiştii olteni, în puncte ale judeţului, pentru verificarea transportului de produse de origine animală, în contextul confirmării a două focare de pestă porcină africană, în judeţul vecin Teleorman. Oamenii legii supraveghează şi tâgurile de săptămână.

Existenţa unui nou focar de pestă porcină africană a fost confirmată, luni, în judeţul Teleorman. Probele de laborator au fost prelevate de la trei porci morţi dintr-o gospodărie din satul Beiu, în apropiere de reşedinţa judeţului.

Potrivit unui comunicat transmis, luni, de Direcţia Sanitar Veterinară Teleorman, cazul a fost identificat în comuna Ştorobăneasa în cursul zilei de 28 octombrie, după ce au fost prelevate probe dintr-o gospodărie în care trei porci au murit în mod suspect.

Este al cincilea focar de pestă porcină descoperit în judeţul Teleorman în cursul lunii octombrie, când a şi început să se manifeste virusul la nivel de judeţ.

Articolul precedentPneumologia de la Scornicești, reabilitată și extinsă
Articolul următorAlro, sistem nou de planificare a producție. Compania vrea să acapareze industria aerospațială