O suspiciune de pestă porcină africană a fost semnalată în orașul Potcoava. Autoritățile au prelevat probe de la animalul bolnav și l-au îngropat în gospodărie, DSVSA urmând să facă publice rezultatele analizelor, luni.

Prefectul județului Silviu Neacșu a declarat că în funcție de rezultatul analizelor, Colegiul Local de Combatere a Bolilor va lua o decizie privind acțiunea.

„Știu despre un caz de la Potcoava. Se fac analize. Dacă se confirmă, vedem ce măsuri vom lua. Așteptăm, luni, rezultatul”, a declarat reprezentantul Guvernului în teritoriu.

La rândul său, primarul din Potcoava, Manuel Enăchioaia, a declarat că autoritățile locale au anunțat cazul, adăugând că cel mai probabil este vorba despre o altă cauză a îmbolnăviri, nu pestă porcină africană.

„Vineri, a murit un porc al unui cetățean, am chemat DSVSA-ul și s-au prelevat analize. Și având în vedere suspiciunea, s-a îngropat în gospodărie. S-au făcut analize și primim luni rezultatul. Semnele vizuale nu indică însă pestă, după cum am discutat și cu specialiștii. Era un porc neîngrijit care a și răcit. Așteptăm buletinul de analize al DSVSA”, a declarat primarul.

în județul Olt au fost confirmate, până acum, cinci focare de pestă porcină africană, patru în comuna Rusănești și unul în comuna Cilieni.

Articolul precedentAccident pe un drum din Olt, din cauza ceții. Trei persoane rănite – FOTO
Articolul următorAccident pe un drum național din Olt. Două persoane rănite – FOTO&VIDEO