Până când Ministerul Educație va reuși să cumpere, așa cum și-a propus, table interactive în toate școlile,  mulți elevi din Slatina se bucură deja de avantajele acestui tip de învățare. La Colegiul „Ion Minulescu” cele mai multe săli de clasă dispun de astfel de tehnologii, care fac lecția de-a dreptul captivantă.

Geometria, analiza matematică sau limbile străine sunt mai accesibile elevilor, atunci când sunt predate cu ajutorul tablelor interactive. Aceasta este concluzia la care au ajuns dascălii și elevii Colegiului „Ion Minulescu”. După dotarea laboratoarelor cu astfel de mijloace de predare, conducerea școlii a constatat că ele sunt necesare în toate sălile de clasă și a  continuat achiziția lor, astfel încât tot mai mulți copii să se bucure de avantajele noilor tehnologii. „Din 59 de clase, am reușit ca în 49 să avem aceste mijloace moderne de informare și redare a lecțiilor în condiții deosebite. Calitatea educației a crescut și se concretizează în rezultatele elevilor. Avem un procent de promovabilitate la BAC de 97%, în creștere față de anul trecut, iar promovabilitatea este în creștere și la ciclul gimnazial. De asemenea, avem mulți copii cu rezultate foarte bune la competițiile școlare și mulți copii cu media 10”, a explicat Carol Kovacs, directorul liceului.

Pe tabla interactivă, chiar și problemele dificile de matematică devin mai ușor de predat, explică profesorii. „Este un instrument pe care îl folosim ori de câte ori avem ocazia. În aplicațiile care necesită grafică, tabla interactivă are avantaje evidente, la orele de geometrie, reprezentare grafică, la analiză. Sunt foarte multe aplicații pe care le putem utiliza și on-lin și nu doar la matematică, la absolut orice disciplină tabla interactivă își găsește aplicații”, a spus Marius Perianu, profesor matematică la Colegiul „Ion Minulescu”.

Iar pentru elevi, o lecție cu noile tehnologii devine mult mai interesantă decât atunci când profesorul scrie informațiile pe o tablă obișnuită.

Ministerul Educației vrea să obțină fonduri europene pentru a achiziționa table interactive în toate sălile de clasă.

 

Articolul precedentStart la construcţia drumului expres Craiova-Slatina-Piteşti. A fost emis ordinul de începere
Articolul următorCămin cultural din Olt, cuprins de flăcări – VIDEO