Confecțiile textile pare să fie domeniul care s-a dezvoltat cel mai mult în ultimul an, în județul Olt. Numărul locurilor de muncă vacante s-a triplat în această perioadă, comparativ cu cea similară a anului anterior. Balanța se echilibrează în schimb, dacă privim spre locurile vacante din domeniul construcțiilor, mult mai puține decât anul trecut.

Iarna grea a închis mai multe șantiere din județ, anul acesta, Astfel, statisticile Agenției Județene pentru Ocuparea arată că numărul locurilor de muncă vacante din acest domeniu este mult mai mic. „În luna ianuarie, două societăți din domeniul construcțiilor au disponibilizat 258 de persoane. Se constată o scădere a numărului locurilor de muncă disponibile la societățile de construcții, în această perioadă angajatorii care activează în acest domeniu anunțând 40 de locuri de muncă disponibile”, a explicat Constantin Cîtu, directorul AJOFM Olt.

Anul trecut, oferta depășea 200 de locuri disponibile în construcții.

Cele mai multe joburi disponibile, respectiv 105  sunt în această perioadă în domeniul industriei textile unde numărul locurilor vacante este mai mare de trei ori față de cel înregistrat în aceeași perioadă a anului precedent, când angajatorii puneau la bătaie 30 de posturi.

Articolul precedentŞaormării din Slatina, amendate de poliţişti pentru condiţiile insalubre în care ţineau carnea
Articolul următorPanică în Caracal. Un incendiu de PROPORŢII a izbucnit în centrul oraşului – VIDEO