Dintr-o statistică a inspectorilor de muncă rezultă că cele mai multe persoane din cele care se accidentează în timpul serviciului sunt din rândul celor cu experiență. Consideră că știu foarte bine procesul de producție și nu mai respectă normele de siguranță. Anul trecut, 71 de angajați din Olt, majoritatea bărbați au fost implicați în astfel de incidente.

Angajații trebuie să acorde importanță maximă atunci când vine vorba de siguranța la locul de muncă, spun reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă, după ce au analizat toate accidentele de muncă înregistrate anul trecut. Lucrătorii cu experiență se expun mai mult pericolelor decât cei tineri. „Cele mai multe accidente de muncă se regăsesc în grupa de vârstă 40-50 de ani, unde lucrătorii au cea mai mare experiență în muncă și nu ar trebui să se întâmple. Însă dumnealor consideră că știu foarte bine procedurile și ocolesc anumite etape ale procesului tehnologic, intervenind asupra utilajelor în timp ce acestea sunt în funcțiune și din această cauză se întâmplă accidente”, a spus Cristi Ungureanu, inspectorul șef al ITM Olt.

Domeniile economice care au înregistrat cele mai multe accidente de muncă sunt: industria metalurgică cu 19 accidente, industria fabricării cauciucurilor, cu 13 accidente și construcțiile civile cu 6 accidente de muncă înregistrate în 2018, în județul Olt.

Articolul precedentContinuă căutările bărbatului care ar fi fost ucis şi îngropat la groapa de gunoi a Slatinei
Articolul următorO nouă parcare într-o zonă aglomerată a Slatinei