Testele au ieşit negative la COVID-19 în cazul copilului în vârstă de patru ani şi mamei sale, contact direct al bărbatului de 71 de ani, din Suceava, internaţi la Spitalul Slatina, luni.

Potrivit unui comunicat remis de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Olt, alături de femeie şi copilul său au mai fost testate celelalte persoane din judeţul Olt care au călătorit în acelaşi autocar cu suceveanul în vârstă de 71 de ani, toate rezultatele fiind negative..

„De  la începutul perioadei de supraveghere până în prezent, la nivelul judeţului Olt s-au recoltat 29 probe pentru determinarea infecţiei umane cu noul coronavirus, de către personalul  de specialitate din DSP Olt: patru probe au fost recoltate de la  persoane carantinate, cu rezultate negative; 25 probe au fost recoltate de la  persoane care au intrat în contact cu cazul confirmat de la Suceava, persoane izolate la domiciliu, din care: o proba cu rezultat pozitiv ( pacient internat în Secţia de  Boli infecţioase a Spitalului Victor Babeş Craiova ), probele doi şi trei cu rezultat negative. 24 probe au fost cu rezultat negativ”, se arată în comunicatul citat.

Copilul în vârstă de 4 ani din Grădinari, care prezenta simptomatologie asemănătoare COVID-19, a fost adus cu izoleta, luni, la Spitalul Slatina pentru efectuarea testului rapid. Părinţii copilului au călătorit în acelaşi autocar cu bărbatul de 71 de ani, din Suceava, confirmat cu coronavirus.

Vineri, la nivelul judeţului Olt sunt de 57 de persoane în carantină.