Autorităţile anunţă că vor lua noi măsuri pentru sporirea siguranţei rutiere, în intersecţia din localitatea Recea, având în vedere că tot mai des se produc accidente rutiere în acel loc. Astfel, vor fi montate limitatoare de viteză şi pe drumul cu prioritate.

Prezent luni seara la emisiunea „Reporter 24”, şeful Poliţiei Rutiere Olt, subcomisarul Cristian Tiţa, a declarat că intersecţia drumurilor judeţene DJ 653 şi DJ 657 a devenit un punct cu probleme din cauza lipsei vizibilităţii.

„Acolo, într-adevăr, se pare că avem o mare problemă. Producerea accidentelor rutiere o putem pune şi pe seama elementului vizibilitate. Măsurile pe care le-am luat anterior au fost modificarea semnalizării. Mă refer la indicator, schimbat din cedează trecerea în oprire. Au fost montate, pe drumul fără prioritate, acele limitatoare de viteză, dar în continuare se produc accidente rutiere. În perioada următoare, o să analizăm situaţia cu ceilalţi factori de răspundere pe acel segment şi o să încercăm să luăm şi alte măsuri pe lângă cele pe care le-am luat anterior”, a declarat Tiţa.

Reprezentantul SPR a explicat şi de ce nu se poate realiza un sens giratoriu în acea intersecţie. Montarea de limitatoare de viteză şi pe drumul cu prioritate este soluţia propusă de Poliţia Rutieră.

„Am luat în calcul şi această variantă. Dar nu permite spaţiul şi configuraţia drumului pentru a crea o intersecţie cu sens giratoriu acolo din cauza faptului că nu există spaţiu suficient. Dacă ar fi montat acolo un sens giratoriu, nu ar respecta normele. Trebuie căutate alte soluţii, ele există. Poate vor crea un anumit disconfort, dar siguranţa oamenilor este mai importantă. Cred că se va lua decizia să montăm limitatoare de viteză şi pe drumul cu prioritate. Este o variantă de lucru. Vom lua cea mai bună decizie pentru că se pare că măsurile pe care le-am luat anterior nu sunt suficiente”, a mai spus Cristian Tiţa.

 

Sursa: Realitatea de Olt

Articolul precedentFemeie din Olt, dată dispărută. Unde a fost văzută ultima dată
Articolul următorAtenţionare Cod portocaliu de ninsori abundente şi viscol în 10 județe