Preşedintele interimar al ALDE Olt, Ioan Ciugulea, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă că, deşi partidul a ieşit din alianţa cu PSD, rămâne la guvernare în judeţ.

Ciugulea a afirmat că, la nivel local, este o înţelegere separată faţă de ceea ce a însemnat alianţa de guvernare PSD-ALDE.

„La nivelul judeţului Olt este o înţelegere separată de alianţa de guvernare. Alianţa ALDE-PSD s-a făcut numai la nivel central. Aici, oricând doreşte PSD să schimbe oameni, prin majorităţi, pot să o facă”, a afirmat liderul ALDE Olt.

Întrebat dacă şefii instituţiilor din judeţ susţinuţi de ALDE ar trebui să demisioneze, în urma ruperii alianţei, Ciugulea a spus că decizia conducerii centrale a fost ca să demisioneze membrii partidului aflaţi în funcţii guvernamentale, doar până la secretari de stat.

„La nivel naţional, s-a hotărât să demisioneze toţi până la nivel de funcţii de ministru secretar de stat şi funcţii asimilate, adică directori de agenţii şi puşi politic. Despre directorii de deconcentrate se spune că au concurs şi că au fost păstraţi pentru faptul că sunt buni profesionişti. Ei îşi pot hotărâ singuri soarta”, a mai declarat Ioan Ciugulea.

Ioan Ciugulea este preşedinte interimar al ALDE Olt ca urmare a demiterii deputatului Mihai Niţă, după ce acesta din urmă a cerut demisia secretarului general al partidului, Daniel Chiţoiu, şi a părăsit grupul partidului din Camera Deputaţilor. Ciugulea este vicepreşedinte al CJ Olt, în forul judeţean partidul său fiind în alianţă cu PSD.

Articolul precedentSlatina: Trei persoane la spital, în urma unui accident rutier
Articolul următorACUZE între ALDE şi Pro România. Oamenii lui Ponta, acuzaţi că încearcă recrutarea colegilor de alianţă