Un bărbat în vârstă de 51 de ani, din comuna Brebeni, este cercetat penal după ce, sâmbătă seară, a fost depistat la volanul unui autoturism, deşi consumase băuturi alcoolice.

Etilotestul a arătat 1,10 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat.

„La data de 24 iunie a.c., în jurul orei 18:30, polițiștii Secției de Poliție Rurală nr. 4 Coteana au depistat pe Drumul Județean 546 din comuna Brebeni, un bărbat, în vârstă de 51 de ani, în timp ce conducea un autoturism, având o având o concentrație alcoolică de 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat. Polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, transmite IPJ Olt.

În weekend, poliţiştii au aplicat 577 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 150.000 de lei, dintre care 152 au fost aplicate conducătorilor de biciclete, care nu au respectat prevederile Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Pentru abaterile constatate, au fost reținute 57 de permise de conducere, dintre care 30 pentru depășirea cu mai mult de 50 de km/h a vitezei maxime legale admise, 17 pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice (având o concentrație alcoolică mai mică de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat) și 10 pentru alte abateri.

Au mai fost reținute 12 certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau pentru neîndeplinirea unor obligații legale.

De asemenea, au fost constatate 10 infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, dintre care patru pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, trei pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și trei alte infracțiuni.

Sursa: Realitatea de Olt