11 tone de fier vechi, în valoare de aproximativ 11.000 lei, au fost confiscate de polițiștii olteni, marți după-amiază-amiaza, deoarece erau transportate ilegal.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu, a declarat că polițiștii de investigare a criminalității economice, cu sprijinul polițiștilor Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Slatina și al celor din cadrul Secției de Poliție Rurală Perieți, au depistat, în zona localității Valea Mare, un bărbat în vârstă de 34 de ani, din județul Dâmbovița, administrator al unei societăți comerciale, în timp ce transporta aproximativ 11.000 kilograme de deșeuri fier vechi.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că bărbatul a efectuat transportul fără a deține asupra sa documente de proveniență a deșeurilor, încălcând prevederile legislației în vigoare.

Bărbatul a fost amendat de polițiști.

„Având în vedere aceste aspecte, polițiștii au sancționat contravențional administratorul firmei cu amendă în valoare de 20.000 de lei, conform Legii 12/1990, privind protejarea populației împotriva unor activitati de producție, comerț sau prestări servicii ilicite”, a declarat reprezentantul IPJ Olt. .

Totodată, întreaga cantitatea de 11 tone de deșeuri, în valoare de aproximativ 11.000 de lei, a fost confiscată.