104 permise de conducere, cele mai multe pentru depăşirea vitezei legale, au fost reţinute de poliţiştii olteni, duminică seara, în cadrul unei acţiuni în care au folosit aparatele radar, în sistem „cascadă”, alături de colegii lor din Dolj şi Teleorman.

Potrivit unui comunicat remis de IPJ Olt, acţiunea s-a desfăşurat, duminică, în intervalul 18.00-20.00. În urma activităţilor desfăşurate au fost aplicate 1256 de sancțiuni contravenționale persoanelor care au încălcat prevederile legale, valoarea totală a acestora fiind de 379.775 de lei.

Pentru neregulile constatate, polițiștii rutieri au reținut 104 permise de conducere, din care 53 pentru depășirea limitei legale de viteză cu mai mult de 50 de km/h, 24 pentru consum de alcool, respectiv alcoolemie mai mică de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, 10 pentru depășire neregulamentară și 17 pentru alte abateri, fiind retrase şi 15 certificate de înmatriculare.

De asemenea, au fost constatate 23 de infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, 11 fiind pentru consum de alcool, respectiv alcoolemie mai mare de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, şapte pentru conducere fără permis şi cinci pentru alte abateri.

Sursa: Realitatea de Olt