Peste 3.500 de elevi din judeţul Olt susţin, începând de astăzi, Evaluările Naţionale de la sfârşitul clasei a VI-a. Acestea au rolul de a le da copiilor și părinților o primă idee asupra liceelor sau școlilor profesionale pentru care s-ar putea pregăti, dar care verifică și nivelul pierderilor generate de peste un an de pandemie.

Astăzi se desfăşoară proba scrisă la Limbă și comunicare, iar potrivit ISJ Olt, 3.509 elevi sunt aşteptaţi să vină la evaluare.

Rezultatele copiilor la evaluarea de la clasa a VI-a nu vor fi trecute în catalog, nici nu vor fi făcute publice, ci vor fi comunicate fiecărui părinte în parte de către profesorul diriginte. Evaluarea de anul acesta va servi un rol important pentru a înțelege care este nivelul pierderilor generate de peste un an de pandemie în care școala online a alternat cu cea în format fizic.

Calendar Evaluarea Națională pentru clasa a VI-a 2021:

12 mai 2021: Limbă şi comunicare

13 mai 2021: Matematică şi Ştiinţe ale naturii

Toate probele se susțin cu prezență fizică, indiferent de scenariile în care se află unitățile de învățământ. Sălile în care se susţin aceste evaluări sunt, de regulă, cele în care elevii îşi desfăşoară activitatea în mod obişnuit. Acestea sunt adaptate în prealabil, după caz, în funcţie de testul planificat, prin eliminarea oricăror materiale didactice care i-ar putea influența pe elevi.

 

Sursa: Realitatea de Olt