Profesorii din Olt care vor să devină directori de școli și grădinițe încep astăzi susţinerea probei interviu, din cadrul concursului.

Potrivit calendarului, candidaţii sunt programaţi în perioada 15 noiembrie – 8 decembrie. În judeţul Olt, 154 de dascăli au rămas în cursa pentru ocuparea posturilor de conducere din unităţile de învăţământ.

ISJ Olt a stabilit, la Liceul Tehnologic Metalurgic din Slatina, desfăşurarea probei interviu. Graficul pentru desfăşurarea probei de interviu a fost afişat pe site-ul Inspectoratului Şcolar.

Durata probei de interviu este de 60 de minute pentru fiecare candidat.

În cadrul acestuia se evaluează competențele de management strategic, operațional și de comunicare, prin prezentarea unei strategii de dezvoltare a unității de învățământ pentru care candidează, abilitățile de rezolvare a unor situații-problemă, prin raportare la contextul și specificul unității de învățământ pentru care candidează și competențele digitale, pe baza utilizării calculatorului.

Interviul este evaluat cu punctaje exprimate prin numere întregi de la 1 la 10 de către fiecare membru al comisiei, punctajul final fiind media aritmetică a punctajelor acordate de către cei cinci membri ai comisiei de evaluare. Nu se admit diferențe mai mari de trei puncte între oricare doi evaluatori. În cazul diferențelor mai mari de trei puncte se aplică prevederile Procedurii operationale nr. 34362/2021, privind organizarea, desfașurarea și evaluarea probei de interviu, elaborată de Ministerul Educației.

Rezultatul probei de evaluare a interviului se poate contesta în termen de maximum 48 de ore de la afișarea rezultatului.

Este declarat admis la proba de interviu candidatul care a obtinut cel puţin 7 puncte.

Sursa: Realitatea de Olt

Articolul precedentMiron Mitrea, despre situația delicată în care se găsește Codruța Kovesi: ”Dacă vor să o trimită acasă, li s-a construit argumentul perfect”
Articolul următorBilanț coronavirus 15 noiembrie: 2.136 cazuri noi, 195 decese