Slătinenii care locuiesc în zona cunoscută drept „Oraşul de Jos” vor putea să obţină acte de identitate şi să încheie contracte cu furnizorii de utilităţi datorită unei măsuri luate de Primăria Slatina.

Consilierii locali au aprobat, marţi, mai multe proiecte de hotărâre prin care celor care au construit ilegal, pe străzile Fundătura Oltului, Fundătura Zăvoiului şi Zăvoiului, vor putea să cumpere, pentru o sumă modică, acele terenuri aflate în domeniul public. 

„Este vorba despre patru proiecte care au fost pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare. Trei dintre ele presupun acordarea dreptului de preemţiune la achiziţia terenului cetăţenilor care au construit deja în partea de jos a oraşului. Este vorba despre trei străzi din acea zonă: Fundura Oltului, Fundătura Zăvoiului şi Zăvoiului. Cel de al patru proiect a vizat strata Grădişte, care se include în domeniul privat al oraşului, după ce au fost făcute măsurători, urmând să intrăm în şedinţa ordinară de la sfârşitul lunii cu o hotărâre privind exercitarea dreptului de preemţiune pentru cumpărarea acelor terenuri de către cetăţenii din acea zonă”, a declarat viceprimarul Slatinei, Claudiu Stăncioiu.

El a adăugat că, ulterior, măsura va fi extinsă pentru toată zona.

„Este o promisiune a domnului primar şi a actualei administraţii de a pune în ordine acele persoane care au construit, înainte de anul 2001. Nu facem altceva decât să respectăm această promisiune, urmând ca toată zona, în funcţie de cum ne vor reveni măsurătorile, să fie pusă în ordine. Oamenii vor putea să-şi scoată acte de identitate şi vor putea să încheie contracte pentru utilităţi”, a conchis viceprimarul.

Sursa: Realitatea de Olt