Doi şoferi s-au ales cu dosare penale după ce au fost depistaţi la volan, sub influenţa băuturilor alcoolice. Unul dintre ei nu avea nici permis de conducere.

Primul caz este al unui şofer în vârstă de 37 de ani, din județul Teleorman, depistat în timp ce conducea un autoturism pe drumul comunal DC 703 C, în comuna Icoana, fără a poseda permis de conducere și având o concentrație alcoolică de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe numele său a fost deschis un dosar penal pentru conducere fără permis și conducerea unui vehicul sub influența alcolului sau a altor substanțe.

Un alt şofer, în vârstă de 51 de ani, din comuna olteană Gostavăţu, a fost depsitat pe DJ 642, care trece prin localitate, la volanul unei maşini având o concentrație alcoolică de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Şi în acest caz a fost deschis dosar penal.

 779 de sancţiuni contravenţionale,  în valoare totală de 191.060 de lei, au fost aplicate de poliţişti, la sfârşitul săptămânii.

Totodată, au fost reținute 39 de permise de conducere, dintre care 17 pentru consum de alcool, respectiv alcoolemie mai mică de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat și 22 pentru alte abateri, fiind retrase și 11 certificate de înmatriculare.

De asemenea, au fost constatate 12 infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, 3 fiind pentru consum de alcool, respectiv alcoolemie mai mare de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, 4 pentru conducere fără permis și 5 pentru alte abateri.

Sursa: Realitatea de Olt

Articolul precedentCulisele statului paralel | Intențiile ascunse ale lui Iohannis prin desemnarea lui Cioloș, dezvăluite de Anca Alexandrescu
Articolul următorComentariu: Desemnarea lui Cioloş. Şi, totuşi, dacă nimic nu e întâmplător