Un şofer din comuna Urzica şi concubina sa sunt cercetaţi pentru sub control judiciar după ce au fost prinşi în flagrant încercând să mituiască doi poliţişti care l-au depistat pe bărbat băut, la volan.

Flagrantul a fost organizat, luni, de ofiţeri de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție (DGA) – Serviciul Județean Anticorupție Olt, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt. Bărbatul şi concubina sa au fost prinşi în timp ce încercau să ofere suma de 200 de euro poliţiştilor.

Şoferul fusese prins băut la volan, în noapte de 23 spre 24 august, în comuna Urzica, iar atunci când a fost dus la spital le-a cerut poliţiştilor să nu-i facă dosar penal, aceştia refuzând. Mai mult, poliţiştii au fost sunaţi şi de concubina bărbatului.

„În fapt, în noaptea de 23/24.08.2019, doi agenţi de poliţie aflați de serviciu pe raza comunei Urzica, au oprit în trafic un autoturism condus de un bărbat din localitate, stabilindu-se că acesta nu poseda permis de conducere. În plus, s-a constatat că cel aflat la volan era sub influenţa băuturilor alcoolice (0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat). Bărbatul a fost condus la Spitalul Corabia, pentru recoltarea mostrelor biologice, situație în care le-a promis celor doi polițiști că le va da suma de 200 euro pentru a nu-i întocmi dosar penal, ofertă respinsă categoric de către aceștia. În dimineaţa zilei de 24.08.2019, unul dintre agenții de poliție din echipaj a fost apelat de o femeie, care s-a recomandat a fi prietena bărbatului depistat conducând fără permis și sub influența băuturilor alcoolice și care i-a solicitat să «rezolve problema»”, se arată într-un comunicat remis de DGA Olt.

Bărbatul şi concubina sa au fost denunţaţi de poliţişi.

„Față de această situație, cei doi poliţişti au depus denunţuri la Serviciul Județean Anticorupție Olt, denunțuri înaintate de îndată Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, unde a fost constituit dosar penal. Procurorul de caz împreună cu ofițerii SJA Olt au organizat ieri, în jurul orei 19.00, la sediul postului de poliţie Grădinile, prinderea în flagrant a celor două persoane, în timp ce au oferit suma de 200 euro şi produse alimentare și cosmetice unuia dintre polițiștii din echipaj, cu precizarea că jumătate din sumă era destinată celuilalt agent de poliție”, se mai arată în comunicatul citat.

Cele două persoane au fost audiate de către procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, fiind dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile pentru cercetări privind săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

Flagrantul s-a realizat cu sprijinul Inspectoratului de Poliție al Județului Olt şi Serviciului de Operaţiuni Speciale Olt.