Județul Olt este pe primul loc la nivel național ca număr total de imobile cadastrate, în perioada 2005-20019. Potrivit centralizărilor realizate de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară, în această perioadă au fost înregistrate aproape 140.000 de cărți funciare în județ.

Fie că vorbim despre cadastrarea terenurilor din extravilan, fie despre eliberarea de cărți funciare pentru toate casele și terenurile din localitate, în toate comunele din județ  au fost implementate proiecte de cadastru, în ultimii ani. Banii au fost alocați de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), primăriile organizând licitații pentru contractarea lucrărilor.

Potrivit graficelor realizate de Agenție, în Olt sunt 139.629 imobile care au cărți funciare, județul fiind primul la nivel de țară ca număr de imobile înregistrate. Urmează județele Galați și Teleorman, cu 121,301 respectiv 95.500 de imobile cadastrate.

Totodată, în anul 2018, au fost scoase la licitație primele opt UAT-uri din județ care vor fi cadastrate integral din fonduri externe nerambursabile prin Programul Operațional Regional 2014-2020 (POR), care prevede înregistrarea sistematică a imobilelor din 660 de comune din toate județele țării.

„Bobicești, Dăneasa, Dobrosloveni, Fărcașele, Găneasa, Mihăești, Radomirești și Tătulești se numără printre cele 194 de UAT-uri pentru care ANCPI a inițiat procedura de licitație”, explică într-un comunicat de presă reprezentanții instituției.

În prezent, din totalul de 112 de localități din județul Olt, șapte sunt cadastrate în proporție de sută la sută (Brebeni, Iancu Jianu, Vădastra, Valea Mare, Vișina, Vișina Nouă, Oboga).

Articolul precedentA furat telefonul dintr-un magazin crezând că nu-l vede nimeni. Acum este căutat de poliţişti după ce a fost surprins de camerele video
Articolul următorKrypton si Andrei Novac, recital de muzică și poezie de 8 Martie, la Slatina