Opt studenţi din cadrul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti, arma Jandarmi, cinci din anul întâi și trei din anul trei de studiu, se află în stagiul de practică la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Contantin Dimitrescu” Olt, în perioada 10 februarie – 8 martie.

Potrivit unui comunicat al Jandarmeriei Olt, tinerilor studenţi le sunt prezentate aspecte legate de specificul inspectoratului, programul şi misiunile executate de către jandarmii olteni.

„Cei opt tineri, se pregătesc pentru a deveni ofițeri jandarmi și vor efectua, timp de o lună de zile, stagiul de practică, fiind repartizați să-şi pună în practică noţiunile teoretice dobândite în timpul orelor de curs, în misiuni de ordine şi siguranţă publică, pază şi protecţie instituţională precum şi prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, pentru a cunoaşte cât mai bine aspectele practice ale activităţii derulate de jandarmii olteni”, transmite sursa citată.

Pe întreaga perioadă a stagiului de practică, studenţii sunt îndrumaţi în de către tutori jandarmi, ofiţeri cu experienţă în activitatea profesională, la structurile/subunităţile la care au fost repartizaţi.