Un sistem modern va revoluționa modul în care familiile pacienților îi vor putea urmări. Nu se vor mai plimba după ei prin spital, de la o secție la alta, ci îi vor vedea pe niște monitoare, din sala de așteptare. Acest sistem va fi implementat de anul viitor, după ce toți pacienții vor purta brățări electronice.

Tehnologiile moderne vor fi aplicate chiar peste câteva zile, când unitatea medicală va pune în practică primul dintre proiecte, care prevede achiziționarea de brățări electronice. „Începând cu 1 ianuarie 2018, vom avea implementat acest sistem de brățări. Practic, la biroul de internări sau la UPU, atunci când se va interna pacientul, se aplică pe mână o brățară cu un cod de bare. Brățara conține numele pacientului, al medicului, grupa sanguină dacă o știe și eventualele alergii. În momentul când va ajunge pe secție, codul de bare se scanează și foaia de observație se deschide automat, pe calculator. Practic, se produce o reducere a timpului de lucru pentru personalul medical mediu, care va lucra doar computerizat”, a explicat Cătălin Rotea, managerul SJU Slatina.

Sistemul revoluționar va înmagazina și date despre tratamentul fiecărui pacient. „Din farmacie, medicamentele vor veni însoțite de un cod de bare, care atunci când se scanează, se încarcă automat în foaia de observație”, a mai precizat Rotea.

După implementare acestor două proiecte, un alt sistem destinat aparținătorilor va fi implementat. „Ne dorim ca acest sistem să dezvolte unul nou: atunci când aparținătorul vine la UPU cu un pacient să poată să vadă pe niște monitoare în timp real unde se află pacientul”, a mai declarat managerul Spitalului Slatina.

 

Articolul precedentImportante sume de bani, găsite de poliţişti la locuinţele unor contrabandişti de ţigări din Olt – FOTO
Articolul următorSlătinenii, invitați să petreacă Revelionul pe Esplanadă. Ce artiști vor concerta