Tot mai aglomerată din cauza numărului mare de mașini, Slatina pare să fi găsit soluția pentru suplimentarea locurilor de parcare. Vor să amenajeze parcări modulare inteligente, cu lifturi. Prima dintre ele ar urma să ajungă în oraș chiar în această toamnă, a anunțat primarul Emil Moț.

Găsirea unui loc de parcare este o mare problemă, în tot mai multe cartiere ale Slatinei. Pe străduțele înghesuite dintre blocuri nu există spațiu pentru amenajare de locuri noi, iar distrugerea spațiilor verzi pentru construcția de parcări betonate nu e cea mai bună soluție. Autoritățile vor încerca o altă variantă, pentru a economisi spațiu și pentru a oferi mai multe locuri pentru mașinile slătinenilor. Parcări verticale, cu lifturi. „Suntem în discuție cu niște firme să introducem în Slatina un nou concept de parcare. Acele parcări cu lifturi, parcări modulare. Sunt ca niște cuburi și în funcție de zona în care le vom introduce vom face 20- 30 de locuri de parcare unde cetățeanul vine, dă cu cartela, bagă mașina, liftul vine și îi duce mașina, iar când se întoarce dă din nou cu cartela, iar liftul îi aduce mașina”, a explicat Emil Moț, primarul Slatinei

Astfel de parcări sunt folosite cu succes în marile orașe europene. Și în Slatina, conceptul se va extinde dacă locuitorii orașului îl vor aprecia. „Sunt parcări mici, de 100 de metri pătrați. Cele mari, pe beton ne iau foarte mult teren, mii de metri și nu mai avem teren în Slatina. În luna septembrie-octombrie sper să avem prima parcare de genul acesta la Slatina”, a spus edilul.

Autoritățile din Slatina nu au abandonat nici proiectul care prevedea construirea unei parcări etajate pe Aleea Muncii. Studiu de fezabilitate al investiției va fi gata luna aceasta.

Articolul precedentSpitalul Județean de Urgență Slatina și trei blocuri de pe Aleea Viorelelor, fără apă
Articolul următorProtest la o fabrică din Caracal. Angajații cer o majorare salarială de 40%- FOTO