Deputatul de Olt, Marius Iancu, îl acuză pe ministrul Finanţelor Florin Cîţu că pregăteşte privatizarea CEC Bank.

Iancu spune că ministrul n-a răspuns la întrebarea parlamentarilor privind această bancă de stat, atunci când a fost audiat, înainte de învestire.

„Primul pas este listarea a minim 20% din CEC Bank la bursă, așa cum a anunțat deja. Am bănuit intențiile ministrului Citu în privinta băncii de stat și l-am întrebat dacă vrea să o privatizeze, atunci când a fost audiat în Comisiile reunite de Buget, Finanțe și Bănci din Parlamentul României, unde a primit aviz negativ. Nu a binevoit să îmi răspundă la această întrebare, așa cum nu a răspuns la foarte multe dintre întrebările colegilor mei”, a spus Marius Iancu.

Parlamentarul oltean susţine că toată munca fostului Guvern PSD, singurul care a capitalizat CEC Bank cu aproximativ un miliard de lei, pentru a-i consolida poziția pe piața bancară, este acum, în zadar.

„Pentru ministrul Catastrofă nu a contat că, în 2018, CEC Bank a fost pe locul 7, din 34 de bănci de pe piaţa românească. În viziunea Guvernului PNL și a ministrului Cîţu, România nu are nevoie de banca de stat, utilă pentru economia unei țări care ar putea ajuta la dezvoltarea unor industrii sau investiții strategice”, a mai spus Iancu.

Deputatul de Olt îi cere demisia ministrului Finanţelor.

„Pentru toate acestea, dar și pentru toate declarațiile iresponsabile din ultimele zile, care au dus la creșterea euro, a facturilor, a ratelor și chiriilor, urmând, evident și scumpiri în lanț, ministrul Cîţu ar trebui să își dea demisia de onorare, iar dacă nu are, Ludovic Orban sau Klaus Iohannis trebuie să îl demită urgent!”, a conchis Marius Iancu.