Primăria Slatina a inventariat terenul pe care îl deţine în apropierea străzii Drăgăneşti, în zona industrială. Există o suprafaţă suficientă pentru lărgirea carosabilului, fără ca societăţile comerciale care au fabrici în zonă să cedeze din suprafeţele lor. Documentaţia va fi actualizată, iar investiţia inclusă în acordul cadru de asfaltare, derulat cu fonduri din bugetul local.

Circulată intens atât de autoturismele care vin şi pleacă din zona industrială cât şi maşinile de mare tonaj care trec în număr mare pe aici, strada Drăgăneşti este din ce în ce mai aglomerată. Autorităţile caută soluţii pentru a fluidiza traficul pe acest tronosn, aşa că au luat la verificat documentele terenurilor din zonă. Direcţia Administrarea Patrimoniului actualizează toate cărţile funciare, pentru a şti exact dacă există suficient spaţiu pentru lărgirea drumului. „În momentul de față așteptăm actualizarea cărții funciare pentru zona respectivă, urmând ca apoi să actualizăm studiul de fezabilitate astfel încât să ne încadrăm în limitele domeniului public. Să nu fim nevoiți să intrăm nici la Pirelli, nici la TMK sau Prysmian în terenul lor”,a  spus Claudiu Dascălu, directorul DASIP Slatina

Primele măsurători indică faptul că suprafeţele deţinute de autorităţi permit amenajarea a patru benzi de circulaţie, dar şi a unor trotuare. „Există spațiu suficient pentru a construi o stradă cu două benzi pe sens și cu trotuare cu lățime variabilă. Această stradă este prinsă în acordul cadru și va fi finanțată din bugetul local”, a mai spus Claudiu Dascălu.

Procedura de atribuire a lucrărilor de proiectare şi execuţie pentru acordul cadru a fost iniţiată de cei de la Administrarea Străzilor. Au fost depuse oferte de firmele interesate, iar de astăzi începe evaluarea lor. Acordul pentru asfaltare include investiţii în modernizarea străzilor din Slatina în valoare  de aproximativ 100 de milioane de lei, ce se vor desfăşura în următorii ani. Acesta a fost demarat de autorităţi pentru a reduce birocraţia şi perioadele de aşteptare ce ar fi trebuit respectate pentru fiecare lucrare în parte.

Articolul precedentVacile unei mănăstiri din Olt au murit. „Au mâncat, probabil, ceva produse cu vreo substanţă toxică“
Articolul următorDouă comune din Olt, sub stare de alertă din cauza furturilor numeroase. Poliţişti, mascaţi şi jandarmi, dislocaţi în zonă