Prefectura Olt a cerut suplimentarea numărului de veterinari pentru a elimina cât mai repede porcii din Rusănești, comuna din Olt cu cele mai multe focare de pestă porcină africană.

Ridicarea porcilor a continuat și astăzi, la Rusănești. Numărul echipelor care se ocupă de asomare, izolarea și transportul animalelor este mai mare decât în zilele precedente, spun autoritățile. „Am primit sprijin astfel încât să se formeze patru echipe, în loc de două câte au fost la început. Au fost și astăzi în comună, au acționat până la ora 11.00. Ne propunem să finalizăm în câteva zile această operațiune”,a  explicat prefectul județului, Silviu Neacșu.

Autoritățile au adus la Rusănești o fadromă, astfel încât să poată fi transportate către locul de eliminare mai multe animale în același timp. În comună erau aproximativ 300 de porci, atunci când s-a decis eliminarea lor prevenită. Direcția Sanitară Veterinară și Pentru Siguranța Alimentelor nu a transmis nicio informare legată de această operațiune, reprezentanții insituției refuzând dialogul cu presa.

Articolul precedentCopiii din Dăneasa ajung acasă cu trenul, diseară. Pe drum vor primi mâncare și ceai cald
Articolul următorCazul copiilor din Olt evacuați din Catedrală. Profesor:„Nu s-a pus problema să dormim în catedrală” – VIDEO