27 de percheziţii sunt desfăşurate, în această dimineaţă, în Olt şi Bucureşti, Ilfov, Giurgiu, Prahova, Mehedinţi şi Vâlcea, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălarea banilor, în domeniul comerţului materialelor feroase şi neferoase.

Acţiunea este defăşurată de poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti. Acţiunea beneficiază de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Potrivit poliţiştilor, bănuiţii au înregistrat, în perioada 2015 – 2017, achiziţii fictive de deşeuri feroase şi neferoase, de la societăţi clonate şi cu comportament fiscal neadecvat, de tip „fantomă”.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la peste 2.500.000 de lei, iar suma totală supusă procesului de spălare a banilor este de aproximativ 18.000.000 de lei.

„Persoanele implicate vor fi conduse pentru audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Poliţia Sectorului 5”, se arată într-un comunicat remis de Poliţie.

Articolul precedentApartamente sub preţul pieţei, scoase la licitaţie de Primăria Slatina. Motivul şi condiţiile
Articolul următorReabilitare extinsă pentru Liceul Economic. Clădirea fostelor ateliere, modernizată