45 de percheziții domiciliare au fost efectuate, miercuri,  în județul Olt, la locuințele unor persoane fizice și la sediile unor firme de curierat, într-un dosar privind comerțul ilegal cu tutun. 

Potrivit IPJ Olt, în perioada 2020 – 2021, 15 persoane fizice, din județul Olt, ar fi cultivat sau ar fi cumpărat tutun foi, pe care ulterior l-ar fi mărunțit și vândut.

Pentru a le comercializa, au folosit firme de curierat, fără a plăti accizele aferente.

În urma percheziţiilor efectuate miercuri, au fost ridicate 60 de kilograme de tutun mărunțit și 300 de kilograme de tutun foi.

Polițiștii olteni spun că este vorba, în acest caz, despre un prejudiciu creat bugetului de stat, de aproximativ 250.000 de lei.

Tot în urma perchezițiilor, 15 persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, în baza unor mandate de aducere, pentru a fi audiate.

„Percheziţiile au fost desfăşurate cu sprijinul poliţiştilor structurilor de investigații criminale, ordine publică și arme, explozivi și substanțe periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt”, precizează IPJ Olt.

Sursa: Realitatea de Olt

Articolul precedentBiserică monument istoric din Centrul Istoric al Slatinei, restaurată printr-un proiect cu finanţare europeană
Articolul următorLucian Duță, fost șef al CAS: „Plata spitalizării de către pacient este o aberație. Oamenii contribuie lunar la sănătate, statul e obligat să trateze pacienții”