Mii de pachete de ţigări de contrabandă dar și obiecte de patrimoniu au fost descoperite și confiscate de polițiștii de frontieră din Olt, în urma unor percheziţii desfăşurate marţi.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei de Frontieră Olt, au fost desfăşurate șapte percheziţii la sediile unor societăți comerciale și șase la domiciliile unor persoane fizice pe raza localităților Corabia, Grojdibodu, Vădastra,Vădăstrița și Urzica.

„În urma perchizițiilor au fost identificate și ridicate în vederea continuării cercetărilor circa 2156 pachete de ţigări (43120 țigarete) de diferite mărci fără banderolă fiscală, în valoare de aproximativ 26000 lei, cinci statuete din piatră, un sfeșnic metalic, obiecte despre care există suspiciunea de a face parte din Patrimoniul Cultural Național și un aparat de detectat metale confecționat artizanal”, se arată în comunicatul citat.

Persoanele implicate au fost conduse la sediul STPF Olt pentru audieri și stabilirea întregii activități infracționale.

„Întreagă cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării și predării Direcției Regionale Vamale Craiova pentru stabilirea prejudiciului creat bugetului de stat, iar obiectele ridicate urmează a fi expertizate și dispuse măsuri în consecință”, mai spun poliţiştii de frontieră.

Patru persoane sunt cercetate penal pentru contrabandă.