Un bărbat în vârstă de 50 de ani este cercetat penal după ce, duminică dimineaţa, a fost depistat de jandarmi pe râul Olt, în zona oraşului Drăgăneşti, în timp ce pescuia cu ajutorul unei bărci penumatice şi mai multor instrumente.

Bărbatul din Drăgăneşti-Olt folosea două unelte de pescuit comercial trifilament și monofilament, confecționate din relon, cu lungimea totală de 430 metri.

„S-au întocmit acte de constatare pentru săvârşirea faptelor: Pescuitul comercial sau sportiv fără licență sau autorizație de pescuit, art. 64, lit. a,  producerea, importul, comercializarea, deţinerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârşelor, vintirelor, precum şi a altor tipuri de unelte de pescuit comercial art. 64, lit. i. și pescuitul comercial în habitatele piscicole naturale, prin orice metode şi mijloace, al peştilor şi al altor vieţuitoare acvatice, în perioada de prohibiţie, art. 64, lit. e,din Ordonanţa de Urgenţă nr. 23/2008, privind pescuitul şi acvacultura. Uneltele de pescuit şi ambarcaţiunea au fost predate organelor de urmărire penală, pentru continuarea cercetărilor”, se arată într-un comunicat remis de Jandarmeria Olt.

Jandarmii olteni au desfăşurat, duminică, o acţiune pentru a verifica modul de respectare a măsurilor de prohibiţie. Au fost folosite două ambarcaţiuni pe luciul de apă al barajelor Slatina şi Moşteni, dar nu au fost descoperite  plase sau alte unelte de pescuit.

În anul 2019, în perioada 11 aprilie – 9 iunie, inclusiv, se instituie măsuri de prohibiţie pentru pescuitul în cop comercial, recreativ şi familial al oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi al altor vieţuitoare acvatice în habitatele piscicole naturale.

Articolul precedentPrimăria Slatina face demersuri pentru reabilitarea ultimelor 248 de blocuri din oraș
Articolul următorBlocurile reabilitate, înscrise obligatoriu în asociații. Ce trebuie să facă proprietarii