Testele de laborator au confirmat astăzi prezența virsulului pestei porcine africane la porcii crescuți la o stână de la marginea comunei Ianca. Autorotățile veterinare spun că au eliminat toți porcii din exploatația respectivă și s-a dezinfectat zona. De asemenea, circulația animalelor pe o rază de 10 kilometri a fost interzisă.

Peste porcină africană se extinde în Olt. În timp ce veterinarii au început sacrificarea porcilor din Cilieni, după confirmarea a 6 focare de pestă porcină africană, analizele de laborator au indicat prezența viruslului pestei porcine și într-o exploatație aflată în apropiere de Ianca, în sudul județului Olt.

„DSVSA Olt solicită sprijinul şi înţelegerea cetăţenilor pentru respectarea acestor măsuri, având în vedere gravitatea bolii şi consecinţele economice grave generate de apariţia ei. Instituția a informat din nou toate primăriile şi crescătorii de oi (ciobanii) despre faptul că nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase la animale, dacă a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli atrage răspunderea penală”, au transmis reprezetanții Direcției Veterinare Olt.

pe o rază de 10 kilometri în jurul focarului, se interzice mișcarea animalelor (toate speciile) din aceste stâne. Acestea ramân în locațiile identificate pâna la ridicarea restricțiilor.

 

Articolul precedentLeş şi Klemm, vizită la Baza NATO de la Deveselu
Articolul următorPrimarul Emil Moț cheamă investitorii în parcul industrial. Ce facilități le oferă