Studiul de fezabilitate şi indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea şi modernizarea Esplanadei din centrul Slatinei urmează să fie aprobaţi, în următoarea şedinţă a Consiliului Local, valoarea investiţiei ridicându-se la 14.089.990, 21 lei, TVA inclusă.

Potrivit proiectului ce urmează a primi girul aleşilor locali, durata realizării investiţiei este de 20 luni, din care durata de execuție este de 17 luni.

„Prin amenajarea complexă proiectată se va realiza ridicarea calității și cantității spațiilor verzi, creșterea gradului de dotare a zonei, mărirea confortului urban și îmbunătățirea calității mediului. Dotarea spațiului public cu elemente de mobilier urban urmărește coerenţa vizuală a spațiului public propus spre amenajare, cât și a spațiilor publice adiacente”, se arată în documentul citat.

Reprezentanţii municipalităţii spun că scopul reabilitărilor este: stoparea fenomenului de degradare a spațiilor verzi, creșterea calității peisajului, creșterea gradului de confort al populației, înlăturarea aspectului neîngrijit și neunitar al aleilor ce deservesc spațiile urbane, creșterea gradului de siguranță rutieră și nu în ultimul rând îmbunătățirea calității factorilor de mediu.

Totodată, se vor revitaliza spaţiile verzi prin plantări de arbori de talie mare, arbori şi arbuşti de talie mică, prin gazonare.

Actuala Esplanadă este un proiect al vechii conduceri a Primăriei Slatina, cu multe hop-uri în implementare.

Deşi, în 2007, lucrările la Esplanadă şi la Expo Parcul din apropiere au pornit cu avânt, aproape imediat s-au şi împotmolit, municipalitatea schimbând firmele de constructori, una după alta. Potrivit ultimului bilanţ al municipalităţii, investiţia în noul Centru Civic al Slatinei a înghiţit în jur de 15 milioane de lei.

Realizarea centrului civic ce cuprinde Esplanada şi Expo Parcul, deşi a mâncat timp şi mai ales bani, reprezintă cea mai mare investiţie din punct de vedere tehnic din Slatina. Întreaga zonă a fost placată cu granit, fiind destinată exclusiv traficului pietonal.

Tot aici au fost construite o fântână liniară cu o lungime de 30 de metri şi un ansamblu artezian compus dintr-o fântână muzicală cu jeturi luminoase şi colorate placată de „swing-uri” jucăuşe. Expo Parcul a presupus modernizarea parcului existent între străzile Vederii şi Casa de Cultură a Sindicatelor, realizarea unei cascade pe o parte a scărilor de la fostul magazin Oltul până la muzeu, dar şi realizarea unei arteziene cu fum şi foc în forma literei „S”, construcţie unicat în România.

Articolul precedentUn fost viceprimar al lui Vâlcov spune că acesta este „Dorelul“ lui Dragnea. „Le-am spus că este o persoană toxică şi nu m-au crezut“
Articolul următorRo-Alert, testat în 32 de localităţi din judeţul Olt