În timp ce sute de angajați din domeniul construcțiilor îngroașă numărul șomerilor, firma care va construi tronsonul din județul Olt al Drumului Expres Craiova-Slatina-Pitești va avea nevoie de sute de muncitori. Din primele estimări vor fi mobilizați între 500 și 1.000 de oameni pentru ca lucrarea să fie finalizată la timp.

Construcția șoselei de mare viteză va schimba radical situația pe piața forței de muncă din județ. Pentru amenajarea celor aproximativ 40 de kilometri care traversează județul Olt va fi nevoie de cel puțin 500 de muncitori, mulți fiind angajați din rândul oltenilor. Constructorul spune că lucrarea va fi gata la timp și că e posibil ca numărul lucrătorilor mobilizați să ajungă chiar și la 1.000. „Este o lucrare frumoasă, care va fi gata la timp. Încă nu am stabilit cu exactitate numărul lucrătorilor care vor fi mobilizați, dar avem un estimat de 500-600 de persoane, cu posibilitatea de a ajunge chiar și la 1.000 de oameni”, a explicat Ionuț Nedelcu, directorul general al UMB Spedition, societatea care se ocupă de proiectare și construcția Tronsonului 2 al Drumului Expres Craiova-Slatina –Pitești.

Compania are de unde să recruteze oamenii de care are nevoie pentru lucrările la șosea. Luna trecută, două societăți mari de construcții au făcut concedieri colective. „În luna ianuarie, două societăți din domeniul construcțiilor au disponibilizat 258 de persoane. Se constată o scădere a numărului locurilor de muncă disponibile la societățile de construcții, în această perioadă angajatorii care activează în acest domeniu anunțând 40 de locuri de muncă disponibile”, a explicat Constantin Cîtu, directorul AJOFM Olt.

Construcția tronsonului din Olt al drumului expres va începe după încheierea perioadei de proiectare și va dura cel mult doi ani.

Articolul precedentImpact frontal între două microbuze din Olt, pe un drum național din Vâlcea – FOTO
Articolul următorCod galben de vânt, valabil şi în judeţul Olt