Peste 540 de probe pentru pesta porcină africană au fost analizate de laboratorul DSVSA Olt, în ultima lună, toate fiind negative.

Probele au provenit de la porci din judeţele Olt, Dolj, Mehedinţi, Vâlcea, Caraş-Severin şi Gorj, arondate Laboratorului sanitar veterinar şi pentru siguranţa animalelor al DSVSA Olt.

„La nivelul judeţului Olt, prin Laboratorul sanitar veterinar şi pentru siguranţa animalelor, au fost efectuate 547 de probe ce au venit din cele cinci judeţe ale regiunii Oltenia, arondate pentru analiza probelor la pesta porcină clasică şi africană, iar activitatea continuă. N-am avut nicio probă pozitivă, până la această oră. Atunci când vom avea ceva noutăţi, vom anunţa”, a declarat directorul DSVSA Olt, Veronel Bolborea.

Nouă localităţi din judeţul Olt se află în zona de supraveghere a focarului de pestă porcină africană, după ce existenţa virusului a fost confirmată, marţi, în localitatea Slobozia Mândra din judeţul Teleorman, la limita cu Oltul. Ulterior, un alt focar a fost confirmat în judeţul vecin, în localitatea Scrioştea.

Articolul precedentDouă comune din Olt, sub stare de alertă din cauza furturilor numeroase. Poliţişti, mascaţi şi jandarmi, dislocaţi în zonă
Articolul următorUn nou focar de gripă porcină africană, confirmat în Teleorman. Văleni, cea mai apropiată comună din Olt