Sunt tot mai multe focare de pestă porcină africană în județul Olt. Potrivit unui comunicat al Direcției Veterinare Olt, în acest moment sunt confirmate 71 de focare, 17 dintre acestea fiind în comuna Orlea. Alte trei suspiciuni de boală sunt înregistrate în Studina, cartierul Vârtopu din Corabia și Sprîncenata.

Crește alarmant numărul focarelor de pestă porcină din județ. Autoritățile sunt în alertă și iau în continuare măsuri drastice pentru prevenirea răspândirii. De ieri, a început uciderea preventivă a tuturor porcilor din Uria și Sprîncenata.

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Olt informează că  la această dată, pe teritoriul judeţului Olt, pesta porcină africană evoluează în 15 localităţi şi sunt confirmate 71 de focare (Cilieni-7 focare, extravilanul localităţii Ianca-3 focare, Ianca-1 focar, Dăneasa-2 focare, Sprîncenata-10 focare, Slăveni (Gostavăţu)-10 focare, Stoeneşti-9 focare, Drăgăneşti Olt-2 focare, Văleni-2 focare, Orlea-17 focare, Studina-1 focar, Gura Padinii-4 focare, Ipoteşti-1 focar, Coloneşti-1 focar, Grojdibodu-1 focar).

„DSVSA Olt reia apelul către toți cetățenii din zonele afectate, dar și din restul județului să anunțe fără întârziere, fie medicul veterinar din localitate sau direct Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Olt, fie autoritățile publice locale asupra oricărui caz de îmbolnăvire sau moarte la porcii domestici sau sălbătici de care au cunoștință. Pentru a împiedica răspândirea bolii, toate animalele suspecte trebuie sacrificate și neutralizate, iar proprietarii vor fi despăgubiți de către stat, în condițiile prevăzute de legislație”, a anunțat Direcția Veterinară.

Articolul precedentPolițist rutier din Caracal, cercetat pentru cămătărie și proxenetism, destituit din poliție
Articolul următorÎncep lucrări de asfaltare pe mai multe străzi din cartierele de case ale Slatinei