Pompierii scot apa din gospodăriile oamenilor din satul Proaspeţi, comuna Curtişoara, de aproape o săptămână, acţiunea desfăşurându-se cu o pompă de mare capacitate şi cu două motopompe transportabile. Peste 70 de gospodării sunt afectate, potrivit ISU.

Purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsăşteanu, a declarat că se acţionează pentru evacuarea apei din opt curţi.

„În acest moment se acționează cu o motopompă de mare capacitate și două motopompe transportabile, pentru evacuarea apei din opt curți. Există o zonă în care se află un sistem de captare și apa este preluată din zona respectivă și refulată într-o zonă în care să nu afecteze și alte gospodării”, a explicat Băsăşteanu.

El a adăugat că începând cu ora 12.00, forțele și mijloacele din cadrul ISU Dolj și ISU Vâlcea venite în sprijin în comuna Curtișoara, sat Proaspeți s-au retras din dispozitiv.

„Acționează în continuare echipajele din cadrul ISU Olt”, a mai precizat Băsăşteanu.

Pompierii acţionează de şase zile la Curtişoara. Apa s-a acumulat în urma scurgerilor de pe versanți, iar asanarea acesteia se face dintr-o zonă mai joasă, aflată în apropierea gospodăriilor afectate. Pentru evacuarea apei, cu sprijinul SVSU Curtișoara, s-a săpat o breșă în drumul județean 546, iar apa este refulată, în cascadă ( releu ), cu ajutorul a două motopompe de mare capacitate, la aproximativ 500 de metri de zona inundată, pe un teren viran.

„A fost finalizată și evaluarea inițială a gospodăriilor afectate, în urma primei centralizări, 71 de gospodării au fost afectate”, a mai declarat Băsăşteanu.

Articolul precedentCând va reveni în județul Olt brățara dacică descoperită la Optași-Măgura
Articolul următorCSM Slatina – FC U Craiova 1948, meci în Cupa României