Peste 600 de autovehicule destinate transportului public de persoane şi marfă au fost verificate, săptămâna trecută, de poliţiştii olteni care au constatat peste 280 de încălcări ale normelor legale şi au aplicat zeci de sancţiuni.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu, a declarat că abaterile au fost constatate în cadrul unei acţiuni desfăşurate în perioada 15-21 octombrie.

„Pe parcursul acţiunii, poliţiştii au urmărit şi depistarea şi sancţionarea persoanelor care efectuează transport de persoane cu autoturisme cu până la 9 locuri, fără respectarea legislaţiei în vigoare”, a afirmat ea.

Poliţiştii olteni au verificat 648 de autovehicule, dintre care 246 de autovehicule destinate transportului de persoane şi 402 destinate transportului de marfă, constatând 283 de abateri.

Potrivit sursei citate, transportatorilor de persoane şi celor de mărfuri le-au fost aplicate 88 de sancțiuni pentru neutilizarea centurilor de siguranță, 15 abateri constatate la tahograf, 17 pentru lipsa documentelor şi 26 pentru încălcarea regimului legal de viteză.

Articolul precedentUnul dintre inculpaţii din dosarul de mită al fostei şefe a Tribunalului Olt, eliberat din închisoare
Articolul următorRosal, în căutare de angajați pentru salubritate prin satele județului