Instalat ca şef al Poliţiei Caracal, în contextul valului de demiteri după crimele din municipiu, comisarul şef Costel Ghimiş iese la pensie, începând cu 1 octombrie.

 

Şeful Poliţiei Caracal a depus deja raportul pentru a trece în rezervă cu drept de pensie, potrivit unor surse. Comisarul şef Costel Ghimiş a fost împuternicit să ocupe funcţia de şef al Poliţiei Caracal, pe 5 august, după demiterea lui Nicolae Mirea, în contextul crimelor din municipiu. Noul şef al poliţiştilor caracaleni a mai ocupat această funcţie, însă în 2017 a picat concursul pe post.

Ghimiş a fost împuternicit să ocupe funcţia pe o perioadă de şase luni, iar pe funcţia de adjunct a fost împuternicit inspectorul principal Daniel Ţucma. Anterior acestei numiri, Costel Ghimiş era şeful Serviciului Ordine Publică din cadrul Poliţiei Caracal, iar Daniel Ţucma era şef al Secţiei Poliţie Rurală Deveselu.

Costel Ghimiş a mai fost la conducerea Poliţiei Caracal, până în 2017, anterior ocupării acestei funcţii de către Nicolae Mirea, prin concurs. Atunci, Mirea a obținut nota 7,95, în timp ce contracandidatul său, comisarul şef Costel Ghimiș, care atunci era șef al Poliției Deveselu, a luat doar 5,80.

Şi comisarul şef Nicolae Mirea, demis în urma crimelor de la Caracal, a ieşit la pensie.

Mirea era şef al Poliţiei municipiului Caracal din decembrie 2017, când a promovat un concurs. Soţia sa, comisarul şef Violeta Mirea, este şeful Secţiei Poliţie Rurală Osica de Sus, care are în subordine şi Postul de Poliţie Dobrosloveni, de unde este Alexandra Măceşanu, adolescenta care ar fi fost ucisă de Gheorghe Dincă.

Nicolae Mirea a fost demis din funcţia de șef al Poliției Caracal pentru modul în care s-a acționat încă de la anunțarea dispariției Alexandrei Măceșanu. Polițistul este și protagonistul unor afirmații incredibile. Acesta n-a luat în serios nicio secundă dispariția fetei de 15 ani.

Articolul precedent„Oltenii & Restu’ lumii”, ediție jubiliară. Actori din Las Fierbinți, scenetă la Podul Olt
Articolul următorAnul marilor asfaltări la Slatina. Noi șantiere, deschise în perioada următoare