67 de amenzi pentru nerespectarea măsurii privind restricționarea circulației, în valoare totală de 162.000 lei, au fost aplicate de poliţiştii din Olt, în ultimele 24 de ore.

Potrivit unui comunicat remis de Prefectura Olt, în ultimele 24 de ore, aproximativ 480 de polițiști, jandarmi, polițiști locali și militari, au efectuat controale și verificări, au fost angrenați în activități de fluidizare a traficului rutier și însoțire a unor autoturisme spre centrele de carantină și au asigurat paza locațiilor de carantinare.

Forţele de ordine au efectuat, în acest interval, aproximativ 1.327 de verificări privind modul în care persoanele respectă măsura izolării, respectiv măsura carantinării instituționalizate.

Totodată, au fost efectuate 46 de verificări asupra societăților comerciale şi persoane fizice autorizate.

Au fost aplicate 67 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurii privind restricționarea circulației, în valoare de 162.000 lei.

„Rugăm cetățenii județului nostru să aibă în vedere prevederile Ordonanțelor Militare emise privind măsuri de prevenire a răspândirii Covid-19. Insistăm să respectați cu strictețe și responsabilitate măsurile impuse și să circulați numai pentru motivele excepționale invocate în actele normative amintite. Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea epidemiei”, transmit reprezentanţii Prefecturii Olt.