Primul fermier din Olt care a beneficiat de purcei gratuiți în cadrul „Programului de sprijin pentru crescătorii de porci din rasele Bazna și Mangalița” s-a blocat în acest proiect guvernamental. Așteaptă de două luni un răspuns de la procesator, însă acesta refuză să primească animalele.

Traian Gârtan este primul fermier din Olt care a beneficiat de purcei gratuiți prin „Programul de sprijin pentru crescătorii de porci din rasele Bazna și Mangalița”. În urmă cu aproape un an a primit opt exemplare de mangalița, care au ajuns acum la greutatea optimă de procesare, respectiv 130 de kilograme. Patru din ei ar trebui duși la abator, pentru valorificare, la prețul de 11 lei pe kilogram. „Am fost primul crescător din județ care a beneficiat de acest program. Pe 28 ianuarie am făcut notificare către procesator și am așteptat să vină să ia porcii. Au trecut aproape 60 de zile și nu am primit nici un răspuns. Porcii sunt în exploatație, încercăm să îi valorificăm pe piața liberă, dar este greu pentru că nu se caută”, s-a plâns fermierul.

Reprezentanții Direcției Agricole încearcă să deblocheze programul. Poartă discuții cu Ministerul Agriculturii, dar și cu alți procesatori din județele învecinate, să achiziționeze porcii. În Olt, s-au înscris în program opt furnizori, 452 de fermieri care doresc să crească purcei și un singur procesator.

Articolul precedentCum vrea Primăria Slatina să rezolve problema indicatoarelor de orientare din oraş
Articolul următorȘi-a pus capăt zilelor, la doar 15 ani. Motivul