Doi bărbați, în vârstă de 27 și respectiv 46 de ani, au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzați că au spart sediul Postului de Poliție Comunal Priseaca, județul Olt, și că au furat din interior mai multe obiecte și înscrisuri. 

Potrivit IPJ Olt, fapta a fost semnalată în dimineața zilei de 26 iunie, anul acesta.

Polițiștii Secției nr. 8 Poliție Rurală Perieți s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în noaptea de 25 spre 26 iunie, în intervalul orar 22:30 – 03.00, când agenții s-au aflat în teren, pe raza de competență, persoane necunoscute ar fi pătruns, prin efracție, în sediul Postului de Poliție Priseaca, de unde ar fi sustras mai multe obiecte și înscrisuri.

Reprezentanții IPJ Olt, spun că la data de 25 iunie, ora 22.30, postul de poliție a fost a închis și asigurat inclusiv cu grilaje metalice, la plecarea agenților de poliție în teren.

„În cauză, a fost întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat și sustragere sau distrugere de obiecte și înscrisuri, aflat în directa coordonare a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina, fiind continuate cercetarile în vederea identificării autorilor, stabilirii situației de fapt și dispunerii de măsuri legale.

Imediat după sesizare, a fost constituită o echipă operativă de investigații complexe, care, în data de 26 iunie 2022, în urma activităților investigativ-operative desfășurate, sub directa coordonare a procurorului de caz, a identificat doi bărbați, cu vârstele de 27 și 46 de ani, bănuiți de săvârșirea faptei din noaptea de 25/26 iunie 2022”, arată IPJ Olt.

În urma probatoriului administrat, procurorul a dispus reținerea celor doi, pentru 24 de ore, iar în data de 28 iunie, Judecătoria Slatina a decis luarea măsurii arestării preventive, pentru 30 de zile.

„În prezent, se efectuează cercetări de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina, în vederea documentării întregii activități infracționale și dispunerii de măsuri legale”, completează IPJ Olt.

Sursa: Realitatea de Olt