Autoritățile din Slatina iau măsuri suplimentare pentru a face față următoarelor zile în care se anunță vreme rea. Pe timpul nopții vor împrăștia clorură de calciu de străzi, pentru a preveni înghețul. De asemenea, adăpostul pentru oamenii străzii poate fi deschis în orice moment, dacă vor fi transmise avertizări meteo de ger.
După ce astăzi s-a acționat cu nisip și sare pentru topirea zăpezii, la noapte se va acționa cu material antiderapant mai eficient, respectiv clorură de calciu, întrucât se anunță temperaturi mai scăzute și risc de îngheț. „Avem stocuri suficiente de material antiderapant, inclusiv clorură de calciu, pe care o vom împrăștia pe timpul acestei nopți. Până acum s-a circulat bine, s-a acționat conform planului de deszăpezire și nu au fost probleme. Suntem pregătiți și în cazul în care temperaturile vor scădea. Adăpostul pentru oamenii străzii este funcțional și va fi deschis imediat ce vom primi avertizări meteo de ger”, a explicat Claudiu Stăncioiu, viceprimar al Slatinei.
Deszăpezirea va continua în timpul nopții, cu accent pe drumurile în pantă, accesul către Ambulanță, Spitalul Județean, școli și grădinițe.

Polițiștii locali vor asigura permanența, orice problemă legată de vremea rea putând fi sesizată la numerele de telefon 0249/ 954, 0249/ 422 245, 0349/ 883 953.

Articolul precedentAccident pe un drum național din Olt. O femeie a murit
Articolul următorA început sacrificarea porcilor la Rusănești. Mascații, chemați să intervină