Se fac pregătiri pentru ca primul tur ale alegerilor prezidențiale, programat duminică, să se desfășoare în bune condiții, în Olt. Reprezentanții secțiilor de votare sunt chemați pe rând la instruire, în timp ce primăriile au misiunea să asigure permanența la sedii, în ziua votului. De asemenea, buletinele și ștampilele de vot au ajuns în județ.

Prefectura Olt a decis să instruiască în serii președinții și responsabilii din secțiile de votare ale județului, astfel încât să se asigure că toți au înțeles ce au de făcut duminică. În Olt vor funcționa 380 de secții de votare, cu două mai multe decât la alegerile prezidențiale precedente. „Zilele acestea se desfășoară instruirea președinților secțiilor de votare, a locțiitorilor și a operatorilor ce vor fi prezenți în secțiile de votare. Am dispus desfășurarea acestor instruiri în șase serii a câte 65 de secții, astfel încât să punem accent pe conștientizarea și responsabilizarea tuturor celor implicați în procesul de votare”, a explicat Angela Nicolae, prefectul județului.

Și primăriile vor da o mână de ajutor în procesul electoral. Sediile lor vor rămâne deschise în ziua alegerilor, de la 7.00 dimineața și până seara, a stabilit conducerea Prefecturii Olt. „Am dispus primăriilor să asigure permanența, astfel încât, pentru chestiuni administrative, președinții secțiilor să se poată adresa acestora pentru fax, multiplicare de documente”, a mai precizat prefectul Angela Nicolae.

Buletinele de vot au ajuns deja în județ și vor rămâne sub pază până sâmbătă, când vor fi distribuite în secții. În total, 402.562 de buletine de vot, 5.700 de procese verbale, 1.900 de ștampile cu mențiunea VOTAT și 380 de ștampile de control sunt necesare pentru desfășurarea procesului electoral de duminică, în Olt.

Articolul precedentTentativă de viol, finalizată cu furtul unui telefon şi a unei sume de bani. Ce s-a întâmplat cu autorul
Articolul următorUn lider social democrat, îngrijorat că s-ar putea opri lucrările pe drumul expres Craiova-Slatina-Pitești