Consiliul Județean pregătește regulamentul de premiere a elevilor și profesorilor care au participat cu succes la competiții naționale și internaționale. Valoarea recompenselor financiare este una consistentă și poate ajunge chiar și 6.000 de lei pentru elevii care s-au clasat pe primul loc la olimpiade internaționale.

Consilierii județeni au aprobat ieri regulamentul și premiile, valoarea acestora fiind stabilită în funcție de anvergura competițiilor, dar și de rezultatele obținute. „Așa cum am făcut-o în fiecare an și a devenit o tradiție, pregătim din nou premierea elevilor olimpici. Am avut câteva modificări aduse regulamentului, urmând ca probabil în ședința viitoare să aprobăm anexa cu toți cei care vor fi premiați. După ce o vom trece prin consiliul județean, vom stabili data la care va avea loc premierea”, a declarat Marius Oprescu, președintele CJ Olt.

Astfel, elevii care au obținut locul I la un concurs internațional vor primi câte 6.000 de lei, cei de pe locul II câte 5.000 de lei, pentru locul III se oferă câte 4.000 de lei fiecărui elev, iar mențiunile sunt premiate cu câte 3.500 de lei.

Elevii care au reprezentat cu succes județul la concursurile naționale sunt premiați astfel: câte 1.000 lei, dacă au obținut locul I, câte 800 de lei pentru locul II, 600 de lei pentru locul III și 400 de lei pentru cei clasați pe primele 10 locuri.

Și echipajele care au participat la etapele internaționale ale unor competiții școlare vor fi recompensați cu premii colective, care pornesc de la 1.500 de lei pentru fiecare elev, premiu de participare și ajung la 4.000 de lei pe elev pentru echipele de le locul I, valoarea premiilor fiind diferită în funcție de numărul de membri ai echipajului.

Pe lista premianților mai sunt echipajele care au participat la competiții naționale, recompensele financiare în cazul lor fiind cuprinse între 600 și 250 de lei pentru fiecare elev, în funcție de rezultat și numărul membrilor din echipă.

Cadrele didactice vor primi, de asemenea, premii cuprinse între 6.000 de lei și 200 de lei, în funcție de rezultatele obținute de elevii pe care i-au îndrumat.

Articolul precedentCrimă înfiorătoare la o stână din Olt! Un cioban și-a ucis iubita în chinuri groaznice
Articolul următorBodyguarzii firmei controlate de Codiţă din Caracal au bătut un bărbat şi două femei