Preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, a declarat că nu se va vaccina împotriva COVID-19, atunci când vaccinul va fi disponibil pentru români.

El a declarat că va aştepta ca oamenii din prima linie să se vaccineze.

„Cu siguranță nu m-aș vaccina. Cred că sunt alte categorii de persoane mult mai vulnerabile care trebuie să aibă, în primul rând, acces la acest vaccin, persoanele mai în vârstă, personalul medical aflat în prima linie, oameni din sistemul situațiilor de urgență care ar trebui să fie primii vaccinați”, a declarat Marius Oprescu.

În legătură cu apariția oficială a vaccinului și cu demararea campaniei de vaccinare, Oprescu afirmă că, deocamdată, Guvernul Orban livrează numai povești populației.

„N-am spus că nu cred în vaccin, dar în momentul de față sunt doar discuții. Tot auzim că o să primim acest vaccin, cred că românii s-au săturat de povești și ar trebui să trecem la fapte concrete. Când va exista acest vaccin ne vom interesa de el și, bineînțeles că, la momentul când el va fi o certitudine, vor fi făcute publice studiile de specialitate în legătură cu siguranța acestui vaccin și cu eventualele repercusiuni pe care poate să le aibă. În momentul de față, sunt doar simple povești că se contractează milioane, zeci de milioane, miliarde. Guvernul a încercat, din punctul meu de vedere, să acopere această incapacitate pe care o are de gestionare a crizei pandemiei de coronavirus prin promisiuni. Cu două, trei luni înainte, au început să facă liste prin instituții publice, cine vrea să se vaccineze, cine nu vrea. Cred că e o campanie de a induce cetățenii români pe o direcție pe care ei sunt concentrați. Românii deja sunt apăsați de această criză de coronavirus, tot mai multe persoane din jur au fost afectate și, din păcate, unele au murit”, susține președintele Consiliului Județean Olt.

El a evidențiat și cinismul cu care Guvernul liberal încearcă să ascundă numărul real al persoanelor infectate cu noul coronavirus, reducând numărul testărilor, astfel încât panica populației să nu ia proporții până la alegerile parlamentare din 6 decembrie.

„A fost perioada în care am ținut România închisă când nu aveam decât două, trei cazuri în fiecare județ. Am ținut două luni de zile economia închisă, lucru care a afectat și afectează în continuare multe categorii sociale din țară, iar acum, când avem 10.000 de cazuri pe zi nu gestionează bine. Vor să țină cazurile sub control până la alegeri. Să ne demonstreze că măsurile pe care le-au luat sunt eficiente”, a acuzat Marius Oprescu.

 

Sursa: Realitatea de Olt