Consiliul Județean se mobilizează să organizeze referendumul pentru schimbarea denumirii județului în aceeași zi cu referendumul pentru familie, pe 7 octombrie. Până atunci, oficialii instituției vor să informeze populația județului despre acest demers, care, spun ei, nu va presupune nici un cost pentru cetățeni.

În Anul Centenarului, județul Olt ar putea deveni Olt-Romanați, dacă locuitorii vor ieși la vot să susțină acest demers. Reprezentanții Consiliului Județean (CJ) au declarat astăzi că vor continua procedurile legislative necesare pentru a organiza acest referendum o dată cu cel pentru familie. „ Ne-am luat angajamentul atunci față de inițiatorii acestui demers că vom supune aprobării acest demers, că vom supune aprobării cetățenilor județului Olt adăugarea la denumirea județului a cuvântului Romanați. Vrem să îl organizăm tot pe 7 octombrie, pentru a reduce cu mult cheltuielile cu referendumul local, dar e vorba și despre deranjul, aș putea spune pentru populație, pe care nu-i vom chema la urne pentru referendumuri de două ori în acest an”, a declarat Marius Oprescu, președintele Consiliului Județean Olt.

Marius Oprescu a precizat faptul că, în cazul în care oamenii vor decide prin vot schimbarea denumirii județului, acest lucru nu va presupune cheltuieli pentru populație. „Au apărut și informații fumigene să zic așa, total neadevărate, că o să implice pentru populație o serie de costuri. Oamenii își vor schimba documentele la termen, fără să fie obligați să meargă în perioada următoare să își schimbe vreun document”, a  explicat Oprescu.

Articolul precedentVIDEO. CSM Slatina produce surpriza în Cupa României și elimină FC Argeș
Articolul următorIntervenţii în forţă ale pompierilor olteni, de ziua lor. Au coborât de pe clădirea prefecturii două drapele tricolore cu o autospecială