Primarul comunei Coteana, Vasile Costea, a fost declarat incompatibil, în urma unei decizii definitive a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, prefectul de Olt urmând să emită ordinul de demitere din funcţie.

Surse din cadrul Prefecturii Olt au declarat că emiterea acestui ordin „este o chestiune de zile, nu de săptămâni”. Marian Stoichicescu, viceprimarul comunei Coteana, urmează să preia atribuţiile de edil-şef.

Vasile Costea a pierdut definitiv procesul în care a contestat raportul Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) care arăta că se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 17 ianuarie 2013, întrucât deţine simultan funcţia de viceprimar şi funcţia de reprezentant al Consiliului local al Comunei Coteana în cadrul AQUAVERA COTEANA SRL (persoană juridică având ca asociat unic Consiliul Local Coteana), încălcând, astfel, dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. f) din Legea nr. 161/2003.

Totodată, în aprilie 2018, ANI l-a declarat incompatibil pe Vasile Costea şi pentru că a făcut parte din Comisia de evaluare a ofertelor şi a încheiat contracte de lucrări între Consiliul Local şi firma fratelui său.

„În perioada exercitării mandatului de viceprimar a făcut parte din Comisia de evaluare a ofertelor, întocmind și semnând o serie de documente care au stat la baza încheierii unor contracte de lucrări între Consiliul Local al comunei Coteana și S.C. RO Construct M.C. S.R.L. (societate comercială în cadrul căreia fratele persoanei evaluate deține funcția de administrator și calitatea de asociat unic). Valoarea totală a contractelor derulate între Consiliul Local al comunei Coteana, județul Olt, și S.C. RO Construct M.C. S.R.L. este de 91.500 lei”, se arată într-un comunicat de presă al ANI.

Articolul precedentOlt: Un mort și un copil în stare gravă din cauza gripei
Articolul următorPediatria Spitalului Slatina, asaltată de solicitări. Doi copii transferați la București și Craiova