Primarul Slatinei, Emil Moț, a declarat că municipalitatea ia în calcul să iasă din Compania de Apă și să înființeze propria companie care să administreze acest serviciu. Administrația locală și-a exprimat nemulțumirea față de întârzierea semnării contractului de finanțare pe fonduri europene, pentru reabilitarea sistemului de alimentare cu apă.

Din 2021, Slatina ar putea ieși din Compania de Apă, dacă societatea nu va semna contractul prin Programul Național de Infrastructură Mare. „Eu sper să semnăm acest POIM, pentru că este foarte important: sunt 2 stații de tratare în valoare de 10 milioane de euro. Sunt bani pe care Slatina nu îi are la momentul acesta pentru cele 2 stații și chiar avem nevoie de ele, pentru că reduc turbiditatea apei pe care o avem acum”, a declarat primarul Slatinei, Emil Moț.

Dacă aceste investiții nu vor primi undă verde, atunci municipalitatea își propune să înființeze o companie proprie care să se ocupe de serviciile de apă și canalizare. „Ideea e să ne separăm ca municipiu de CAO și să avem propria noastră companie. Este o variantă pe care o analizăm acum, nu este nimic sigur. Eu sper să semnăm acest POIM și să mergem înainte cu investițiile pentru că sunt necesare”, a mai spus edilul.

Articolul precedentPrimele rezultate parțiale ale alegerilor, pentru Olt și Slatina
Articolul următorRezultatele alegerilor europarlamentare pentru fiecare localitate din Olt