Primarii și medicii veterinari din localitățile de pe valea Oltului au fost chemați astăzi la o întâlnire de lucru, la Prefectura Olt. Autoritățile vor să transmită din nou măsurile care se impun pentru prevenirea răspândirii virusului pestei porcine africane. Între timp, la Rusănești, localitate în care au fost identificate trei focare de boală, continuă eliminarea porcilor.

Prefectul Silviu Neacșu i-a chemat în această dimineață la ședință pe toți primarii și medicii veterinari din localitățile care se învecinează cu Rusăneștiul. De teamă că virusul pestei porcine s-ar putea extinde, autoritățile vor să se asigure că vor fi respectate cu strictețe toate măsurile de siguranță. „Scopul întâlnirii de astăzi este de a preîntâmpina astfel de evenimente la nivelul localităților limitrofe. Ne-am întâlnit cu primarii localităților limitrofe sau cu viceprimarii și cu medicii veterinari”, a  spus Silviu Neacșu, prefectul județului.

La Rusănești, numărul veterinarilor care lucrează la eliminarea preventivă a porcilor a crescut, după ce a fost cerut sprijinul Ministerului Agriculturii. Operațiunea ar trebui să se încheie mâine, dacă echipele de veterinari nu vor întâmpina alte dificultăți. „Urmare a solicitării noastre către Ministerul Agriculturii, către DSVSA Olt, s-a mărit numărul de echipe. Avem șase echipe, 55 de jandarmi  și 28 de polițiști la fața locului, avem 2 echipe suplimentare de evaluatori. Ieri am făcut 398 de gospodării și 111 porci. Dacă activitatea merge la fel, sperăm ca în cursul zilei de astăzi sau cel târziu mâine să terminăm acțiunea”, a mai precizat prefectul.

La Rusănești, virusul pestei porcine africane a fost confirmat în trei gospodării, iar autoritățile județene au decis să ridice poți porcii, pentru a preveni extinderea focarelor. Decizia a fost acceptată cu greu de localnici, care s-au revoltat trei zile la rând. Acum, oamenii s-au resemnat și își așteaptă despăgubirile.

 

Articolul precedentContracte semnate pentru construirea Drumului Expres Craiova-Slatina-Piteşti
Articolul următorCorabia-Vădăstrița, drum mai bun cu bani de la Guvern. Când încep lucrările